Børnehold

Generelt om Haderslev svømmeskole og hold for unge
Har du lyst til at lære at svømme i Haderslev Svømmeklub, så send en mail til bornehold@haderslevsvommeklub.dk. Der kan du bede om at få en e-mail, når tilmeldingen starter til den ny sæson, og du kan få svar på dine spørgsmål.
 
Kan du se, at der er plads på det hold der passer til dig eller dit barn, kan du tilmelde dig direkte på denne hjemmeside. Opret en profil, og gå til punktet "Tilmelding hold" i topmenuen på hjemmesiden. Bemærk, at de angivne tider er vandtid. Omklædning åbner 15 minutter før.
 
 
Svømmeskolen i Haderslev Svømmeklub bruger Dansk Svømme Unions Aqua School. Det er en undervisningsguide, der arbejder med de 4 grundlæggende færdigheder Elementskift, Vejrtrækning, Balance og Bevægelse.
Disse er basiselementer på alle hold, hvor der er mange forskellige øvelser og lege til hver grundlæggende færdighed. De er inddelt i niveauer der svarer til det enkelte hold.
 
Svømmeskolens overordnede mål er Selvredning og Livredning.

Holdbeskrivelser

Haletudser 

Vandilvænning.

Forudsætninger: ingen - dog skal barnet være min 6 år og måle mindst 120 cm.

Vi er i den lave del af bassinet og der er en træner på kanten og en i vandet.

 
Vi bruger den legende tilgang i undervisningen, hvor barnets motoriske og kognitive udvikling er i centrum. Vi arbejder på at barnet bliver tryg i vandet. 
Der undervises i begyndende rygcrawl og crawl.
Vi arbejder med inklusion og relationer børnene i mellem
 
Frø

Begynder.

Børnene kan være i alderen fra ca. 7 - 10 år Vi er i den lave del af bassinet hvor der er en træner på kanten og en i vandet.

Barnets motoriske og kognitive udvikling er i centrum.

Der arbejdes videre på at barnet opnår tryghed i vandet. 

Selvredning med crawl og rygcrawl som stilart videreudvikles. Begyndende livredning er et emne.

Der arbejdes med inklusion og relationer på holdet 

 
Guldfisk

Let øvede.

Forudsætning: kan dykke og flyde

Børnene er oftest i alderen ca. 8 -11 år. Holdet er placeret midt i bassinet Børnene kan stadig bunde Der arbejdes løbende i sæsonen på at børnene opnår en tryghed og færdighed, så de i slutningen af sæsonen kan svømme på det dybe vand.

Der er en træner på kanten
  
Børnene udfordres motorisk vha. øvelser og lege.

Selvredning udvides med disciplinen brystsvømning og butterfly introduceres.

Livredning fortsættes og førstehjælp introduceres.
 
Pingviner

Øvede.

Forudsætninger: tryg på dybt vand og kan svømme crawl og rygcrawl uden stop på tværs af bassin. Har kendskab til frøben

Børnene er oftest i alderen ca. 9 -12 år. Der svømmes på det dybe. Der er en træner på kanten.

 
Der øves i de 4 stilarter mhp. en sikker selvredning. Der undervises i Livredning, alarmering og førstehjælp.

Motorikken udfordres stadig med øvelser og lege.

Vi arbejder med børnenes inklusion og relationer på holdet.
 
Bæver

Øvede.

Forudsætninger: Svømmer crawl og rygcrawl. Mestrer frøben og har kendskab til butterfly.

Børnene er oftest alderen ca. 13 - 13 år. Der svømmes på det dybe. Der er en træner på kanten.

Der øves i alle 4 discipliner. Der svømmes distancer. Livredning, alarmering og førstehjælp er en del af undervisningen.

Der arbejdes med inklusion og relationer på holdet

 
Ungdomsholdet
Alder ca. 11 - 14 år. Der er en træner på kanten.
 
Der svømmes på den lange led i bassinet i de 4 stilarter, livredning, alarmering og førstehjælp vedligeholdes.


Oprykning & nye svømmere
Der sker løbende oprykning mellem holdene.

 
 

Om Haderslev Svømmeklub - Svømmeskolen
Introduktion til forældre i svømmeskolen
 

Du og dit barn ønskes hjertelig velkommen i Haderslev Svømmeklub. Her finder du lidt oplysninger omkring de retningslinier som vi vil bede jer om at følge. Disse retningslinier er taget af hensyn til børnene og for at give så optimale betingelser for læring som muligt. Vi håber derfor at du vil respektere retnings-linierne. Eventuelle spørgsmål kan rettes til Svømmeskolen på bornehold@haderslevsvommeklub.dk. Husk svømning skal være sjovt og indlæres gennem leg.
 
Svømmeundervisningen
De fleste børn bliver sendt til svømning for at lære at svømme, så de kan klare sig i forbindelse med ture til stranden osv. I Haderslev Svømmeklub har vi et mål med svømmeundervisningen. Vi vil gerne lære børnene at blive rigtigt gode svømmere. Det vil sige at undervisningen i svømmeskolen også er målrettet en evt. fremtid som konkurrencesvømmer. Undervisningen tager udspring i "Moderne Svømning", som beskrevet af Dansk Svømmeunion.
 
 
Vores erfaring er, at svømmerne bedst kan koncentrere sig om at lære at svømme, hvis mor og far ikke er tilstede i svømmehallen imens der undervises. Vi vil derfor bede forældre om at forlade svømmehallen. Vi håber meget på jeres forståelse. Men den første undervisningsdag i hver måned er forældre velkomne. (Dette er desværre ikke muligt pr grundet Corona).

Bemærk, at børnene skal være omklædte og i svømmehallen ved holdets starttids-punkt.

Omklædning af børn til svømning 
Det er ikke tilladt forældre af modsatte køn at være med i omklædnings-rummene. Desuden er omklædningsforholdende trange, så vi henstiller til, at barnet selv klarer omklædning og afvaskning i de respektive omklædningsrum. Dette er også vilkårene for børnene i forbindelse med gymnastik i skolen. Svømmeklubben har ansat opsyn i omklædningsrummene. (dette er især vigtigt under nuværende omstændigheder hvor der maksimalt må være 13 i hvert omklædningsrum).

Husk jeres børn skal have været under bruseren og vasket sig med sæbe - uden badetøj - inden de går i vandet. Det samme gælder efter toiletbesøg. Bemærk, at de angivne tider er vandtid. Omklædning åbner 15 minutter før.
 
Fotografering i svømmehallen
Mange forældre vil gerne tage billeder af deres børn i svømmehallen. Samtidig er der andre som føler sig generet af, at der bliver taget billeder af dem i badetøj. Det er derfor ikke tilladt at tage billeder i svømmehallen. Al fotografering i omklædningsrum er STRENGT FORBUDT.
 
 
Oplysning om sygdomme
Det er af stor vigtighed svømmeholdets instruktør får oplysning om eventuelle sygdomme. Oplys derfor venligst om jeres barn lider af: sukkersyge, epilepsi, hjerte-sygdomme, astma eller andre vigtige sygdomme. I tilfælde af astma, medbringes medicinen med ind i svømmehallen.
 
 
Haderslev Svømmeklub - sundhed, glæde og udvikling
Som svømmer i Haderslev Svømmeklub får du ikke kun lært at svømme – du får venner for livet. Svømning er nemlig mere end bare at svømme.
Vær også opmærksom på at Haderslev Svømmeklub hvert år afholder Aqua Camp i skolernes sommerferie
Haderslev Svømmeklub er en klub for både bredde og elite. Du kan følge meget mere med i hvad der sker i klubben hvis du jævnligt går ind på klubbens hjemmeside.

www.haderslevsvommeklub.dk.

 
 
Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os via bornehold@haderslevsvommeklub.dk. Svømmeskolens telefon har åbent som angivet på hjemmesiden. Ring 4061 0820. Der kan desværre ikke skrives sms eller lægges besked på dette nummer.

Sponsorer